Върховният касационен съд остави в сила  решение на Пловдивския апелативен

...
Върховният касационен съд остави в сила  решение на Пловдивския апелативен
Коментари Харесай

ВКС потвърди 5-годишната присъда на пияния и дрогиран пловдивчанин, убил таксиджия на Адата

Върховният касационен съд остави в сила  решение на Пловдивския апелативен съд, с което е доказана присъдата на  Александър Димитров, приет за отговорен за тежката злополука с жертва на Адата.
Прочетете още
Припомнчме, че подсъдимият е наказан на 5 години отнемане от независимост за това, че пийнал и надрусан аргументи злополуката на кръстовището на бул. " 6-ти септември " и моста на Адата. Инцидентът стана към 3:45 часа сутринта на 3-ти август 2019 година, а жертвата бе 60-годишен лидер на таксиметров автомобил. БМВ-то, ръководено от 23-годишния Александър, не спряло на знак „ Стоп “.

Според държавното обвиняване Александър и собстеникът на автомобила били на годеж в квартал " Столипиново ", където младежът използвал алкохол и кокаин. Малко след среднощ обаче завалял дъжд, заради което двамата другари траяли да пият в автомобила. Решили да отидат на бар. Тъй като не се чувствал съответен, с цел да кара, аверът на Димитров му отстъпил шофьорското място. Когато настъпила злополуката, БМВ-то се движило със 101 км./ч. 

Върховният касационен съд не е открил основни пороци в доказателствената активност на предходните съдилища. При решаването на единствения противоречив въпрос по делото, по отношение на авторството на инкриминираното действие, в цялостен размер са изследвани всички условия, като фактическият извод, че точно подсъдимият е управлявал лекия автомобил по време на произшествието, намира постоянна доказателствена опора.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и не предстои на митинг и обжалване.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР